Jums reikės:
-
250g Miltų
-
250g Sviesto
-
500g Pievagrybių
-
2 Svogūnų
-
1/8l Grietinės
-
6 šaukštai Aliejaus
-
4 šaukštai Sauso Chereso
-
1/4 šauktelio Čiobrelių (džiovintų)
-
1 Kiaušinio
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Miltus persijokite, išberkite ant kočiojimo lentelės, įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite sviestą ir kapokite peiliu, kol gausite trupinėlius.
- Užminkykite tešlą ir padėkite valandai šaltai.
- Svogūnus supjaustykite kubeliais.
- Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
- Aliejuje 3 minutes pakepinkite pievagrybius, paskui išimkite.
- Į keptuvę įpilkite dar kelis šaukštus aliejaus ir suberkite svogūnus, pakepinkite, tada suberkite čiobrelius, sudėkite grietinę ir supilkite cheresą.
- Maišydami kaitinkite, kol gausite tirštą padažą.
- Suberkite pievagrybius ir išmaišykite.
- Iškočiokite 3 mm storio tešlos lakštą ir stikline išpjaukite apskritimus.
- Ant tešlos skridinėlių dėkite po šaukštą įdaro, perlenkite pusiau, o kraštelius užspauskite šakute.
- Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite skardoje ant vidutinio orkaitės įtvaro.