Jums reikės:
-
1kg Vyšnių
-
400ml Grietinėlėsriebios
-
100g Cukraus Pudros
-
4 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
200g Vaflių
Paruošimo būdas
- Atidėkite į šalį maždaug 50 gramų vyšnių. Likusias supilkite į puodą, kaitinkite ant vidutinės ugnies, atsargiai supilkite grietinėlę ir 50 gramų cukraus pudros, išmaišykite. Leiskite masei užvirti – pavirkite maždaug 5 minutes, kol vyšnios suminkštės. Nukelkite masę nuo ugnies ir susmulkinkite trintuvu, tuomet perkoškite.
- Truputį karštos vyšnių masės įliekite į indą su kiaušinių tryniais, gerai išmaišykite ir supilkite į likusią vyšnių masę. Kaitinkite ant vidutinės ugnies maždaug 5 minutes, kol masė pradės standėti. Nukelkite nuo ugnies, dar kartą perkoškite ir leiskite masei atvėsti.
- Iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus, tuomet įmaišykite likusius 50 gramų cukraus –atsargiai maišydamos. Masė turėtų priminti skutimosi putas. Trečdalį baltymų įmaišykite į atvėsusį vyšnių kremą, gerai išmaišykite – procedūrą pakartokite su likusiais baltymais.
- Susiraskite stačiakampio formos skardą, į ją supilkite ledų masę, uždenkite kepimo folija ir trims valandoms padėkite į šaldiklį, kol pradės stingti. Tuomet į ledus atsargiai įmaišykite likusias vyšnias. Ledus šaldiklyje palikite dar mažiausiai 8 valandoms. Pagamintus ledus supjaustykite riekelėmis, patiekite su šviežiomis uogomis ir vafliais.