Jums reikės:
-
5 Kiaušinio Baltymų
-
230g Cukraus Pudros
-
250g Grietinėlės
-
300g Braškių
-
500g Vanilinių Ledų
Paruošimo būdas
- Sumaišykite baltymus ir cukraus pudrą karščiui atspariame inde. Įstatykite indą į indą su vandeniu ir greitai maišydami kaitinkite, kol gausite tirštą masę. Tada nukelkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.
- Įklokite į kepimo skardą sviestinio popieriaus. Su konditeriniu maišeliu padarykite iš baltymų masės du apskritimus 22 – 24 cm skersmens, 1,2 – 1,5 cm aukščio. Kepkite 100 laipsnių orkaitėje 2 valandas.
- Pertepimui sumaišykite ledus su puse braškių.
- Kepimo formą su nuimamais kraštais išklokite kepimo popieriumi. Padėkite ant dugno vieną iškeptą lakštą. Tada sudėkite su braškėmis sumaišytus ledus. Ant viršaus uždėkite antrą lakštą. Dviem valandoms padėkite formą į šaldiklį.
- Likus 15 min. iki patiekimo išimkite tortą iš formos, papuoškite plakta grietinėle ir likusiomis uogomis.