Jums reikės:
-
2 Obuolys (-iai/-ių)dideli
-
250ml Pieno
-
14g Sausų Mielių
-
100g Cukraus
-
50g Sviesto
-
2 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
300g Miltų
-
kepimui Aliejaus
-
papuošimui Cukraus Pudros
Paruošimo būdas
- Iš pradžių mieles praskiedžiame truputyje šilto pieno bei sumaišome su šaukstu miltų. Pastatome šiltai, kad pakiltu.
- Tada joms pakilus, sumaišome su likusiu pienu, cukrumi ir išplaktais kiaušiniais. Sudedame miltus, ištirpintą sviestą ir sutarkuotus obuolius (aš tarkavau per burokinę tarką). Viską išmaišome bei uždengusios paliekame šiltai, kad pakiltu.
- Paskui tešlą šaukštu leidžiame į karštą aliejų bei apverdame iš abiejų pusių. Išvirusias spurgas apibarstome miltiniu cukrumi.