Jums reikės:
-
100g Miltų
-
100g Sviesto
-
160g Ispaniško Vytinto Kumpio
-
1 Svogūnomažo
-
1l Pieno
-
0,5 šaukštelio Muskato Riešuto (tarkuotas)
-
3 Kiaušinių
-
4 šaukštai Aliejaus
-
apvoliojimui Džiūvesėlių
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Baltujų Pipirų
Paruošimo būdas
- Labai smulkiai susmulkinkite kumpį ir svogūną. Sviestą ant mažos ugnies ištirpinkite padažiniame puode, sudėkite miltus ir svogūną ir 3 minutes kaitinkite nuolat maišydami. Masę atšaldykite.
- Puode pakaitinkite pieną, maišydami su šluotele įmaišykite atšaldytą sviesto ir miltų masę, suberkite muskato riešutą, pagardinkite druska ir pipirais. Virkite nuolat maišydami, kol masė sutirštės. Sudėkite smulkintą kumpį, virkite dar 3-4 minutes nuolat maišydami ant mažos ugnies.
- Leiskite masei atvėsti, tada uždenkite maistine plėvele ir atšaldykite 5 valandas šaldytuve.
- Į dubenėlį įmuškite kiaušinius ir juos išplakite, į negilią lėkštę suberkite duonos džiūvėsėlius.
- Dviejų šaukštų pagalba suformuokite kroketus, jų forma ir dydis turi būti panašus į vyno kamštį.
- Kroketą pradžioje apvoliokite džiūvėsėliuose, tada nardinkite į kiaušinio plakinį, tada vėl į džiūvėsėlius, stengiantis juos padengti tolygiu sluoksniu.
- Kroketus vienu sluoksniu sudėkite į padėklą ir 1 val. padėkite į šaldytuvą.
- Į keptuvę aukštais bortais įpilkite aliejaus, maždaug 3 cm. Aliejų įkaitinkite iki labai aukštos temperatūros. Kepkite kroketus 1-2 minutes, juos kelis kartus apversdami, kol gausite šviesiai rudą spalvą. Svarbu gerai įkaitinti aliejų ir kroketų neperkepti, nes jie suirs.
- Iškeptus kroketus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte riebalų perteklių. Kroketus patiekite karštus.
Kumpį galite pakeisti smulkiai pjaustytais keptais grybais arba kitu Jums patinkančiu ingredientu.