Jums reikės:
-
1 Višta (-os/-ų)
-
200g Sviesto
-
9 skiltelės Česnakas (-ai/-ų)
-
1 Citrina (-os/-ų)
-
saujelė Šviežių Rozmarinų
-
1 šaukštas Maltų Čili Pipirų
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
- Nuplaukite ir nusausinkite vištą. Nutarkuokite citrinos žievelę. Citriną perpjaukite į keturias dalis, atsidėkite. Rankiniu mikseriu išplakite sviestą, citrinos žievelę, spaustą česnaką ir rozmarinus.
- Padarykite įpjovą tarp odos ir vištos krūtinėlės bei ties šlaunelėmis ir sparneliais. Į „kišenėles“ prigrūskite ¾ sviesto ir rozmarinų masės. Likusia mase ištrinkite vištos vidų.
- Vištos vidų pagardinkite druska, pipirais ir aitriųjų pipirų milteliais. Įkiškite citrinos ir česnako skilteles bei kelias rozmarinų šakeles. Siūlu suriškite vištos šlauneles ir sparnelius.
- Vištą dėkite į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 50 min. Nuriškite siūlus, išimkite įdarą, supjaustykite ir patiekite.