Jums reikės:
-
Imbierinės tešlos lazdelės
-
600g Sviesto
-
800ml Cukraus
-
300ml Šviesaus Sirupo
-
2 šaukšteliai Santa Maria Kepimo Miltelių
-
2 pakeliai Santa Maria Meduolių Prieskonių
-
4 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
2000ml Aukščiausios rūšies kvietinių miltų
-
Brandinto sūrio kremas
-
400ml Grietinės
-
300g Brandinto sūrio
-
2 šaukštai Medaus
Paruošimo būdas
- Išlydykite sviestą, suberkite cukrų, supilkite sirupą ir sudėkite meduolių prieskonius. Atvėsinkite.
- Įplakite kiaušinį. Sumaišykite visus sausuosius ingredientus ir lėtai į juos pilkite sviesto mišinį, gerai išmaišykite ir minkykite tešlą iki vientisos masės.
- Tešlą 2 valandas palaikykite šaldytuve.
- Tešlą iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir supjaustykite 1 centimetro pločio juostelėmis. Apie 15 minučių palaikykite šaldytuve, kad būtų lengviau atskirti juosteles ir nepakistų jų forma. Kepkite orkaitėje apie 8–10 minučių 175 °C temperatūroje.
- Grietinę plakite dubenyje elektriniu plaktuvu iki purumo ir, sudėję trintą brandintą sūrį ir medų, gerai išmaišykite.
- Patiekite su imbierinės tešlos lazdelėmis.
Recepto autorius: Santa Maria