0 0
Grikių apkepas su morkomis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Išsaugoti šį receptą

Turite arba Užsiregistruoti, kad galėtumėte pažymėti receptus.

Grikių apkepas su morkomis

Ir sūriu

Savybės:
  • Su Daržovėmis
  • Su Grikiais
  • Su Kiaušiniais
  • Su Svogūnais
Virtuvė:
  • Vidutinis

Jums reikės:

Paruošimo būdas

Dalintis
  1. Grikius išverdame. Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame burokine trintuve ir viską apkepiname pusėje sviesto, kol daržovės suminkštėja.
  2. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sumaišome su grietine ir 100 gr. sutarkuoto sūrio. Sumaišome grikius, keptas daržoves ir grietinės-trynių mišinį, įberiame druskos, pipirų, prieskoninių žolelių (jei norite).
  3. Baltymus išplakame iki standumo ir įmaišome į grikių masę. Dedame viską į sviestu išteptą kepimo formą, ant viršaus užbarstome likusį sūrį ir džiūvėsėlius bei padėliojame gabaliukais supjaustytą likusį sviestą.
  4. Kepame 180°C orkaitėje apie 30 min. Skanaus!

P.S. Ką tik iškepęs apkepas byra, bet šiek tiek atvėsęs laiko savo formą. Jei jo lieka kitai dienai, grikiai būna visiškai sukibę ir apkepas labai gerai pjaustomas. Puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip atskiras patiekas su daržovėm ar salotom.

Recepto autorius: Jurgittos Receptai

Spurgis

Atsiliepimai Apie Receptą

Dar nėra paliktų atsiliepimų šiam receptui, būkite pirmi!
ankstesnis
Lavašas su fetos sūriu
sekantis
Naminis Kondensuotas Pienas
ankstesnis
Lavašas su fetos sūriu
sekantis
Naminis Kondensuotas Pienas

Parašyti Savo Komentarą