Jums reikės:
-
150g Grikių
-
2 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
1 Svogūnai (-as/-ų)
-
200g Grietinės
-
300g Morkos (-ų)
-
150g Fermentinio Sūrio
-
50g Sviesto
-
2 šaukštai Maltų Džiūvesėlių
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
-
pagal skonį Prieskoninių Žolelių
Paruošimo būdas
- Grikius išverdame. Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame burokine trintuve ir viską apkepiname pusėje sviesto, kol daržovės suminkštėja.
- Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sumaišome su grietine ir 100 gr. sutarkuoto sūrio. Sumaišome grikius, keptas daržoves ir grietinės-trynių mišinį, įberiame druskos, pipirų, prieskoninių žolelių (jei norite).
- Baltymus išplakame iki standumo ir įmaišome į grikių masę. Dedame viską į sviestu išteptą kepimo formą, ant viršaus užbarstome likusį sūrį ir džiūvėsėlius bei padėliojame gabaliukais supjaustytą likusį sviestą.
- Kepame 180°C orkaitėje apie 30 min. Skanaus!
P.S. Ką tik iškepęs apkepas byra, bet šiek tiek atvėsęs laiko savo formą. Jei jo lieka kitai dienai, grikiai būna visiškai sukibę ir apkepas labai gerai pjaustomas. Puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip atskiras patiekas su daržovėm ar salotom.
Recepto autorius: Jurgittos Receptai