Jums reikės:
-
5 Bulvės
-
4 Pomidorai
-
200g Agurkas (-ai /-ų)
-
sauja Bazilikas
-
sauja Krapai
-
1 šaukštas Kedro Riešutai
-
3 šaukštai Alyvuogių Aliejus
-
2 šaukštai Sviestas
-
pagal skonį Druska
Paruošimo būdas
- Bulves nuplaukite su šepetėliu ir išvirkite su lupenomis (apie 20 min.).
- Išvirusias bulves nukoškite, palikite atvėsti, paskui nulupkite ir perpjaukite perpus. Sviestą išlydykite, įberkite druskos, pamirkykite jame bulvių puseles ir sudėkite į kepimo skardą.
- Pomidorus supjaustykite riekelėmis (jei pomidorai dideli, riekeles perpjaukite perpus), mocarelą irgi supjaustykite riekelėmis.
- Ant kiekvienos bulvės puselės uždėkite po dvi pomidoro riekeles ir po dvi mocarelos riekeles. Pašaukite kepimo skardą su bulvėmis į 180 – 200 laipsnių karštumo orkaitę ir 10 – 15 min. kepkite.
- Per tą laiką pagaminkite pesto padažą. Pirmiausia nuplaukite žalumynus, nusausinkite ir stambiai supjaustykite.
- Žalumynus, kedro riešutus ir aliejų sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Bulves apliekite padažu ir patiekite.