0 0
Duona su riešutais ir džiovintais abrikosais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jums reikės:

450g Pilno Grūdo Miltų
75g Lazdyno Riešutų
30g Sviesto
75g Džiovintų Abrikosų
1 pakelio Sausų Mielių
2 šauktų Klevų Sirupo
0.5 stiklinės Vandens
1 šaukštelio Druskos

Išsaugoti šį receptą

Turite arba Užsiregistruoti, kad galėtumėte pažymėti receptus.

Duona su riešutais ir džiovintais abrikosais

Savybės:
  • Saldu
  • Su Abrikosais
  • Su Miltais
  • Su Riešutais
  • Su Vaisiais/Uogomis
Virtuvė:
  • Vidutinis

Jums reikės:

Paruošimo būdas

Dalintis
  1. Paskleiskite riešutus ant kepimo skardos ir orkaitėje paskrudinkite. Atvėsinkite ir susmulkinkite.
  2. Persijokite miltus, sudėkite druską, riešutus, smulkintus džiovintus abrikosus, sausas mieles ir sviestą.
  3. Viduryje padarykite duobutę ir iš lėto supilkite į ją klevų sirupą bei šiltą vandenį. Užminkykite tešlą. Jei reikės, įpilkite dar šiek tiek šilto vandens.
  4. Minkykite tešlą 8 – 10 min. Tuomet perkelkite ją į dubenį, išteptą sviestu. Uždenkite plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1,5 val. Tešlos kiekis turi padvigubėti.
  5. Suformuokite iš tešlos rutulį, uždenkite ir palikite dar 30 min.
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio. Duonos kepale padarykite kelias įpjovas, aptepkite pienu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 15 min., o tada sumažinkite temperatūrą iki 190 laipsnių ir kepkite dar 15 – 20 min.
  7. Pastabos:
  8. Duoną galima kepti tiek ant skardos, tiek kepimo formoje. Idealiausiai tik stačiakampė forma keksams.
  9. Jeigu norite, kad raugas ir tešla greičiau pakiltų, padėkite juos į šiltą orkaitę.
  10. „Gyvos“ mielės veikiau kur kas energingiau, negu sausos.

Aldona

Atsiliepimai Apie Receptą

Dar nėra paliktų atsiliepimų šiam receptui, būkite pirmi!
Omletas su sūriu ir špinatais
ankstesnis
Omletas su sūriu ir špinatais
sekantis
Spagečiai su šonine ir grybais
Omletas su sūriu ir špinatais
ankstesnis
Omletas su sūriu ir špinatais
sekantis
Spagečiai su šonine ir grybais

Parašyti Savo Komentarą