Jums reikės:
-
1kg Morkos (-ų)
-
70ml Aliejaus
-
70g Sviesto
-
2 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
100g Manų Kruopų
-
100g Maltų Džiūvesėlių
-
100g Džiovintų Abrikosų
-
700ml Daržovių sultinio
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Morkas supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite burokine tarka.
- Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite morkas ir troškinkite ant labai mažos liepsnos, prireikus įpildami vandens arba sultinio. Skystis turi apsemti morkas, tačiau jos neturi plaukioti. Troškinkite, kol morkos suminkštės, tada pamažu, maišydami suberkite manų kruopas. Masė turi būti tiršta, minkšta, tik ne per skysta.
- Atvėsinkite masę iki 30 laipsnių. Supilkite išplaktą kiaušinį. Suberkite smulkintus abrikosus, įberkite druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir valandai pastatykite į šaldytuvą.
- Po valandos išimkite, suformuokite iš masės kukulius, apvoliokite džiūvėsėliuose, paskui suformuokite kotletus. Apkepkite kotletus aliejuje, paskui 5-ioms minutėms pašaukite į 180-ies laipsnių orkaitę.