Jums reikės:
-
600g Miltų
-
60g Cukraus
-
200ml Kefyro
-
žiupsnelis Druskos
-
50ml Pieno
-
25g Mielių
-
2 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
75g Sviesto
Paruošimo būdas
- Pieną šiek tiek pašildykite ir išleiskite jame mieles. Išlydykite sviestą.
- Sumaišykite cukrų, kefyrą, kiaušinius, įberkite druskos. Supilkite pieną su mielėmis ir ištirpintą margariną.
- Į gautą mišinį pamažu berkite persijotus miltus. Užminkykite tešlą. Ji turi gautis glotni, elastinga (ne kieta!!!) ir nelipti prie rankų.
- Ištepkite aliejumi puodą ir į jį sudėkite tešlą. Laikykite tešlą 1 – 1,5 val., kol gerai pakils. Tešlos tūris turi padidėti tris kartus.
- Suformuokite pyragą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 min.