Jums reikės:
-
4 stiklinės Miltų
-
3 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
600ml Pieno
-
200g Sviesto
-
0.5 stiklinės Cukraus
-
žiupsnelis Druskos
-
2 šaukšteliai Vanilinio Cukraus
Paruošimo būdas
- Nedideliame dubenyje mieles sumaišykite su 50 ml šilto pieno. Palikite stovėti maždaug 10 minučių.
- Dideliame dubenyje kartu išplakite kiaušinių trynius, 50 ml šilto pieno ir ištirpintą sviestą. Į šią masę supilkite pastovėjusias mieles, cukrų, druską ir vanilę. Supilkite likusius 500 ml pieno pakaitomis su miltais, užbaigiama turi būti miltais.
- Iki stangrumo išplakite kiaušinių baltymus, paskui juos atsargiai įmaišykite į bendrą tešlą. Dubenį sandariai uždenkite maistine plėvele. Padėkite į šiltą vietą ir leiskite pakilti, kol tešlos tūris padidės dvigubai. Tai užims maždaug valandą.
- Įkaitinkite vaflinę. Ištepkite ją aliejumi ir į vaflinės vidurį supilkite maždaug 1/2 puodelio tešlos (arba tiek, kiek rekomenduoja gamintojas). Uždarykite dangtį ir kepkite, kol nustos virsti garai ir vaflis pasidarys auksinio rudo atspalvio.
- Patiekite iš karto arba laikykite šiltai 200 laipsnių orkaitėje.