Jums reikės:
-
Pyragui
-
3 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
300g Virtų Burokėlių
-
300g Cukraus
-
100g Tamsiojo šokolado
-
240ml Aliejaus
-
30g Kakavos
-
200g Miltų
-
1.5 šaukštelio Kepimo Miltelių
-
Žiupsnelis Druskos
-
Glaistui
-
30g Kakavos
-
2 šaukštai Cukraus Pudros
-
4 šaukštai Šalto Vandens
-
20g Šokolado
-
25g Sviesto
Paruošimo būdas
- Iš pradžių burokėlius išvirkite, atvėsinkite bei sutarkuokite smulkios tarkos pagalba. Kitą kartą kepdama pabandysiu ne tarkuoti, o trinti blenderiu (manau rezultatas bus panašus).
- Tada kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite aliejų. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje bei atsargiai supilkite į kiaušinių masę. Miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais bei druska. Į kiaušinių masę įmaišykite burokėlius bei miltus. Tuomet kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
- Šokoladinis glaistas: Į karščiui atsparų indą dėkite kakavos miltelius, cukraus pudrą bei pilkite vandenį, išmaišykite. Paruoštą masę dėkite virš puodo su verdančiu vandeniu, maišykite kol ji suskystės.
- Po to įdėkite sviestą ir šokoladą bei ištirpinkite. Paruoštą glajų tepkite ant dar karšto iškepusio pyrago. Leiskite atvėsti.
Steps
1
Done
|
|