Jums reikės:
-
200g Grikių
-
1 Morkos (-ų)
-
150g Porų
-
400ml Daržovių sultinio
-
20g Sviesto
-
Pagal skonį Persilado Prieskonių
-
Pagal skonį Druskos
-
Pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Naudokite keptuvę ar puodą kuriuo galima kepti orkaitėje.
- Keptuvėje išlydikite sviestą ir lengvai pakepinkite smulkintus porus, morkas ir saulėje džiovintus pomidorus.
- Sudėkite grikių kruopas ir jas taip pat pakepinkite keletą minučių iki traškėjimo. Viską sumaišykite ir pakepkite dar kelias minutes.
- Pagardinkite Persilado prieskoniais, druska ir pipirais ir užpilkite apie 400 ml sultinio arba vandens.
- Keptuvę uždenkite dangčiu ar folija ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol nugaruos skystis.
Recepto autorius: Santa Maria