Jums reikės:
-
750g Antaninis obuolys (-ių)
-
2.5l Gvazdikėliai (-is/-ių)
-
300g Cukraus
-
3 Gvazdikėliai (-is/-ių)
-
1/2 šaukštelio Cinamono (malto)
-
Pora Apelsinų žievelė (-ių)
-
Kelios Svarainių Skiltelė (-ės/-ių)
-
Saujelė Spanguolių
Paruošimo būdas
- Pirmiausia obuolius nuplauname, nulupame bei supjaustome vienodo dydžio skiltelėmis. Nuluptą odelę užpilame 2 litrais vandens bei užviriname. Užvirinus dar maždaug 10 minučių kaitiname ant lengvos ugnies.
- Tuomet pro kiaurasamtį nupilame skystį bei leidžiame jam maždaug 15 minučių pastovėti. Po to atsargiai nupilame į kitą indą (ant dugno lieka nuosėdų). Užpilame dar pusę litro vandens, suberiame cukrų, užviriname. Paskui sudedame skiltelėmis supjaustytus obuolius, prieskonius bei leidžiame užvirti.
- Užvirus uždengiame bei paliekame maždaug 30 minučių ant viryklės. Verdame emaliuotame arba karščiui atspariame stikliniame inde.