Jums reikės:
-
1,5 stiklinės Arborio ryžių
-
1l Vištienos Sultinio
-
1 Svogūno
-
4 Kiaušinių
-
2 skiltelės Česnako
-
1/2 stiklinės Parmezano Sūrio
-
2 stiklinės Maltų Džiūvesėlių
Paruošimo būdas
- Sultinį užvirinkite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepkite svogūną ir česnaką.
- Sudėkite ryžius ir kepkite, kol pasidarys perregimi.
- Supilkite 1/2 stiklinės sultinio ir pamaišydami troškinkite, kol išgaruos skystis.
- Toliau pilkite sultinį, maišydami ryžius.
- Suberkite parmezaną. Išvirusius ryžius atvėsinkite.
- Į ryžius įmuškite du kiaušinius, išmaišykite.
- Likusį kiaušinį išplakite.
- Drėgnomis rankomis iš 2 šaukštų ryžių masės suformuokite rutuliukus.
- Centre padarykite įdubą, įspauskite gabalėlį mocarelos ir užspauskite.
- Rutuliukus pavoliokite miltuose, pamirkykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
- Pusvalandžiui įdėkite rutuliukus į šaldytuvą.
- Įpilkite į keptuvę aliejaus, 5 cm sluoksniu, įkaitinkite.
- Kepkite rutuliukus aliejuje, kol paskrus.
- Paskui sudėkite rutuliukus ant popierinio rankšluosčio, kad nugertų riebalus.