Jums reikės:
-
250g Maskarponės Sūrio
-
3 šaukštai Cukraus
-
1 stiklinė Sausainių Trupiniųnesaldžių
-
1 šaukštas Lydyto Sviesto
-
1 stiklinė Avietė (-ės/-ių)
-
50g Baltojo Šokolado
-
2 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
1 šaukštelis Vanilinio Cukraus
-
1 šaukštelis Tarkuotų Citrinos Žievelių
-
100g Liesos Grietinės
Paruošimo būdas
- Sumaišykite sutrupintus traškius sausainius, 1 šaukštelį cukraus ir lydytą sviestą. Paskirstykite masę ant kepimo formos (diametras – daugiausiai 22 cm) dugno ir kraštų, ant viršaus sudėkite avietes.
- Išplakite sūrį iki vientisos masės, įdėkite 2 šaukštus cukraus ir ištirpintą baltąjį šokoladą. Apie 3 minutes paplakite. Tada įmuškite du kiaušinio trynius, gerai išmaišykite, paskui sudėkite vanilę, citrinos žievelę ir grietinę. Viską dar kartą išplakite.
- Inde išplakite du kiaušinio baltymus iki kietumo. Sudėkite juos į tešlą, gerai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą ant uogų.
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Išjunkite orkaitę, praverkite dureles, tegu pyragas pravėsta. Maždaug po valandos uždenkite pyragą ir mažiausiai 4-ioms valandoms įdėkite į šaldytuvą.