Jums reikės:
-
1l Pieno
-
250g Ryžių
-
100g Cukraus
-
1 šaukštas Tarkuotų Citrinos Žievelių
-
1 šaukštas Sviesto
-
1 šaukštas Maltų Džiūvesėlių
-
4 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
100g Migdolų
-
100g Cukatos
-
1 šaukštelis Cukraus Pudros
-
žiupsnelis Druskos
Paruošimo būdas
- Užvirinkite pieną, subėrę į jį cukrų, žiupsnelį druskos ir pusę kiekio tarkuotos citrinos žievelės. Suberkite ryžius, sumažinkite ugnį ir virkite 25 min. Ryžius atvėsinkite, retkarčiais pamaišydami.
- Supjaustykite cukatas nedideliais gabaliukais. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Sudėkite į ryžius kiaušinių trynius, smulkintus migdolus, likusią citrinos žievelę ir cukatas. Išmaišykite.
- Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, įmaišykite į ryžių masę. Kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite džiūvėsėliais. Supilkite ryžių masę ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 35 min. Prieš patiekdami apibarstykite apkepą cukraus pudra.