Jums reikės:
-
6 Agurkas (-ai /-ų)
-
1L Vandens
-
200ml Acto
-
1 sauja Sviežių Krapų
-
2 šaukštai Druskos
-
3 šaukštai Cukraus
-
3 Lauro Lapas (-ai/-ų)
-
Žiupsnelis Čili Pipirų
-
pora Juodujų Pipirų Žirnelių
Paruošimo būdas
- Iš pradžių agurkus, čili pipirus, juoduosius pipiru ir laurų lapus sudedame į stiklainius, užpilame su verdančiu vandeniu. Stiklainius pridengiame dangteliais.
- Palaikome maždaug 10-15 minučių arba, kol rankos nedega ir nupilame skystį.
- Skystį nuo agurkų supilame į puodą bei verdame marinatą. Verdančiu marinatu užpilame agurkus. Pridengiame dangteliais.
- Tuomet stiklainius statome į puodą, užpilame su karštu (panašios temperatūros vandeniu, kad stiklainiai nesprogtų) iškaitiname vidutinėje temperatūroje maždaug 15 minučių.
- Išėmusios stiklainius dangtelius užsukame.
- Tada stiklainius apverčiame, šiltai apklojame bei paliekame atvėsti.