Jums reikės:
-
3 šaukštai Alyvuogių Aliejaus
-
1 Raudonas Svogūnas (-ai/-ų)
-
2 skiltelės Česnakas (-ai/-ų)
-
400g Pomidoras (-ai/-ų)švieži arba konservuoti pomidorai be odelių savose sultyse
-
1 šaukštelis Bazilikų (džiovintų)2 šaukštai šviežiai susmulkintų
-
1 šaukštelis Cukraus
-
Pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
-
1/2 šaukštelio Druskos
Paruošimo būdas
- Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, truputį apkepinkite susmulkintą svogūną ir česnako skilteles.
- Šviežių pomidorų odelę įpjaukite kryžmai ir juos trumpam panardinkite į verdantį vandenį. Nuvarvinkite skystį, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite. Jei renkatės konservuotus pomidorus, juos susmulkinkite.
- Pomidorų masę pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis (šviežias berkite tik baigdami gaminti), uždenkite ir pavirkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių. Jei yra didelių pomidorų gabalėlių, padažą sutrinkite trintuvu.
- Pagardinkite druska, cukrumi ir juodaisiais pipirais. Suberkite šviežias prieskonines žoleles.
- Padažo užteks porai dydelių picų