0 0
Aviečių uogienė su bananais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jums reikės:

1kg Avietė (-ės/-ių) Šviežios arba šaldytos
250g Bananas (-ai/-ų)
800g Cukraus
1 šaukštelis Citrinos rugšties Arba vienos citrinos sultys

Išsaugoti šį receptą

Turite arba Užsiregistruoti, kad galėtumėte pažymėti receptus.

Aviečių uogienė su bananais

Savybės:
  • Su Avietėmis
  • Su Bananais
  • Su Vaisiais/Uogomis
Virtuvė:
  • Vidutinis

Jums reikės:

Paruošimo būdas

Dalintis
  1. Pirmiausia avietes dedame į puodą storu dugnu.
  2. Padarome iš uogų košę naudodami bulvių grūstuvę arba blenderį.
  3. Bananus smulkiai supjaustome (pusžiedžiais arba ketvirčiais) ir dedame prie uogų.
  4. Tada į uogų košę sudedame cukrų ir citrinos rūgštį.
  5. Gerai permaišome ir pastatome puodą ant vidutinio ugnies. Periodiškai pamaišome, kad nepridegtų.
  6. Užviriname uogienę ir sumažiname ugnį iki minimalios.
  7. Po užvirimo verdame dar maždaug 10-20 minučių, maišydami ir nuimdami putas.
  8. Jeigu norisi, kad džemas būtų tirštesnis, verdame maždaug 30-40 minučių arba dedame į uogienę pektino (12-15 gramų – 1 kilogramui vaisių košės).
  9. Nenuimdami nuo ugnies išpilstome į sausus sterilizuotus stiklainius ir užsukame.
  10. Paruoštą uogienę apverčiame aukštyn dugnu, uždengiame kailiniais arba šilta antklode kol visiškai atvės.
  11. Laikome vėsioje vietoje. Skanaus!

 

Steps

1
Done

Ruošimas

Pirmiausia avietes dedame į puodą storu dugnu.
Padarome iš uogų košę naudodami bulvių grūstuvę arba blenderį.
Bananus smulkiai supjaustome (pusžiedžiais arba ketvirčiais) ir dedame prie uogų.
Tada į uogų košę sudedame cukrų ir citrinos rūgštį.

2
Done

Gaminimas

Gerai permaišome ir pastatome puodą ant vidutinio ugnies. Periodiškai pamaišome, kad nepridegtų.
Užviriname uogienę ir sumažiname ugnį iki minimalios.
Po užvirimo verdame dar maždaug 10-20 minučių, maišydami ir nuimdami putas.
Jeigu norisi, kad džemas būtų tirštesnis, verdame maždaug 30-40 minučių arba dedame į uogienę pektino (12-15 gramų - 1 kilogramui vaisių košės).
Nenuimdami nuo ugnies išpilstome į sausus sterilizuotus stiklainius ir užsukame.
Paruoštą uogienę apverčiame aukštyn dugnu, uždengiame kailiniais arba šilta antklode kol visiškai atvės.
Laikome vėsioje vietoje. Skanaus!

Spurgis

Atsiliepimai Apie Receptą

Dar nėra paliktų atsiliepimų šiam receptui, būkite pirmi!
Kitokia kava
ankstesnis
Kitokia kava
Klasikinės fajitos su vištiena
sekantis
Klasikinės fajitos su vištiena
Kitokia kava
ankstesnis
Kitokia kava
Klasikinės fajitos su vištiena
sekantis
Klasikinės fajitos su vištiena

Parašyti Savo Komentarą