Jums reikės:
-
1kg Avietė (-ės/-ių)Šviežios arba šaldytos
-
250g Bananas (-ai/-ų)
-
800g Cukraus
-
1 šaukštelis Citrinos rugštiesArba vienos citrinos sultys
Paruošimo būdas
- Pirmiausia avietes dedame į puodą storu dugnu.
- Padarome iš uogų košę naudodami bulvių grūstuvę arba blenderį.
- Bananus smulkiai supjaustome (pusžiedžiais arba ketvirčiais) ir dedame prie uogų.
- Tada į uogų košę sudedame cukrų ir citrinos rūgštį.
- Gerai permaišome ir pastatome puodą ant vidutinio ugnies. Periodiškai pamaišome, kad nepridegtų.
- Užviriname uogienę ir sumažiname ugnį iki minimalios.
- Po užvirimo verdame dar maždaug 10-20 minučių, maišydami ir nuimdami putas.
- Jeigu norisi, kad džemas būtų tirštesnis, verdame maždaug 30-40 minučių arba dedame į uogienę pektino (12-15 gramų – 1 kilogramui vaisių košės).
- Nenuimdami nuo ugnies išpilstome į sausus sterilizuotus stiklainius ir užsukame.
- Paruoštą uogienę apverčiame aukštyn dugnu, uždengiame kailiniais arba šilta antklode kol visiškai atvės.
- Laikome vėsioje vietoje. Skanaus!
Steps
1
Done
|
RuošimasPirmiausia avietes dedame į puodą storu dugnu. |
2
Done
|
GaminimasGerai permaišome ir pastatome puodą ant vidutinio ugnies. Periodiškai pamaišome, kad nepridegtų. |